“Your sacred space is where you can find yourself again and again.” – Joseph Campbell

Wie ben ik?

Allereerst mezelf, moeder van twee prachtige zonen, schoonmoeder, dochter, zus, vriendin, ondernemer, liefhebster van muziek, sporter, en noem maar op. En in al deze rollen ben ik gevallen en opgestaan. Ik heb me pijn gedaan en pleisters geplakt. Sommige valpartijen waren  héél pijnlijk en ik ben wéér opgestaan.

Ik was een gevoelig kind; pikte feilloos de emoties van een ander op, voelde energieën hangen nog voordat er een woord was gewisseld en wist me er geen raad mee. Ik zag, ik voelde en ik stopte het weg omdat ik me anders voelde dan de anderen. En de taal van het-niet-voelen was de taal van mijn thuis.  Ik drukte me; werd niet teveel zicht- en hoorbaar. Ik werd een kind met buikpijn en hoofdpijn.

En mijn strategie werd hard werken, veel overdenken, goed werk leveren en voor anderen zorgen. Want dán werd ik, in al mijn onzichtbaarheid, wél gezien.
En zoals ik dat als kind deed, deed ik dat ook als volwassene;
• toen ik in de zorg werkte en grenzeloos goed voor de ander ging zorgen en mezelf compleet verloor;
‘als de ander het maar goed heeft’,
• toen ik mijn lief en vader van mijn twee zoontjes, toen 2 en 4, verloor;
als ik hard werk hoef ik niet te voelen’,
• toen ik daarna in een relatie terecht kwam waarin ik me na 5 jaren he-le-maal kwijt was;
‘als hij maar tevreden is, als ik me aanpas en volg, dan word ik gezien’.

Hét moment

En dan dat éne moment: een reis naar een vakantieadres, partner naast me en de zonen op de achterbank.
Dát moment in het donker van de avond toen de tranen me over de wangen liepen. Tranen die niemand zag.
Verdriet in alle stilte; tranen omdat het zó niet meer was wat ik wilde…..maar wat wilde ik dan eigenlijk wél?
Ik had geen idee.

De ommekeer

Maar het roer ging wel om!!
Ik besloot dat het tijd werd voor ‘IKKE’. Ik ging op zoek naar en vond ondersteuning. Ik keek al mijn angsten in de ogen.
En bij alles wat ik zelf ‘aanging’ om mezelf te ontdekken, was de fascinatie zo groot dat ik besloot om ook een ander te gaan ondersteunen in diens proces. Ik leerde wat mijn ademhaling mij vertelde en dat het mijn belangrijkste gereedschap is in alles wat ik doe. Altijd bij de hand en oh zo waardevol. Bewust ademhalen; ik werd ademcoach en ademtrainer. En bij álles hoorde ‘Wat ík kan (leren) kan een ander ook (leren)’.
Dát is mijn drijfveer.

Ik ging een coachopleiding volgen om mezelf nog meer te leren doorgronden en leerde ook hoe ik dit proces met en bij een ander kan toepassen. Ik ging een trainersopleiding volgen om mezelf zekerder te voelen in groepen en leerde anderen hoe een groep mensen ‘meegenomen’ kan worden in een ontwikkelingsproces. Ik wilde mijn ‘verlies en rouw’ in de ogen kijken (want ik was zó aan het vluchten) en leerde tegelijkertijd hoe ik een warme begeleider van een ander kan zijn in diens proces.

Ik wilde in mijn doen en laten ‘zijn wie ik ben’ en leerde communiceren vanuit die plek, leerde de juiste woorden en zinnen te gebruiken, werd me bewust van het effect van mijn manier van communiceren en hoe ik op die manier mijn boodschap effectiever uit kon dragen.  En tegelijkertijd hoe ik een persoon of team in een soortgelijk proces kan ondersteunen.
En, wetend dat elk individu / team, anders is, leerde ik in menig opleidingstraject diverse inzichten in en methodes van begeleiden, ondersteunen en meelopen met de ander om bewustwording te laten plaats vinden.

En bij élke stap ben ik gevallen en weer opgestaan, ben ik geconfronteerd met mezelf en élke keer ging ik het aan. En ik blijf vallen en opstaan; met verlangen én angst. Met een verlangen dat gróter is dan mijn angst.
Om uiteindelijk te kunnen zijn wie ik ben.

Hier-en-nu

Ik geloof in mezelf; in wie ik ben en wat ik kan.
Ik geloof in JOU; in jouw potentieel.

Mogelijk heb je al eerder ondersteuning ontvangen in jouw proces. Ondersteuning die niet bracht waar je op hoopte.
Ik pak het anders aan. Ik vraag en jij antwoordt, ik luister en jij vertelt. Ik nodig je uit, daag je uit en samen komen we snel genoeg tot de kern. Praktisch, luchtig, nuchter en rustig.
Op zoek naar wat bij jou past.

Jij hebt alles in je.
Jij kunt het verschil maken.
Jij hebt de regie.

Mijn achtergrond

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Zowel particulier als zakelijk sta ik voor jou klaar.