‘Je bent zo helder in wat mijn ondersteuning je op heeft geleverd’, zeg ik. ‘Mag ik daar gebruik van maken om anderen te prikkelen en te inspireren? Om hen te laten weten dat het écht kan, groeien en ontwikkelen’?.
‘Ja hoor, ik zet het wel op papier’.
Dusssss….

Zijn wie je bent…..

De dag dat ik Jacqueline ontmoette tijdens onze teambuilding wist ik één ding zeker, bij haar moet ik zijn! Ik voelde warmte, geduld, een luisterend oor en vooral positieve energie.
Een mens met passie. Mijn energielevel was behoorlijk gedaald. Waarom? Door de vele veranderingen privé en op mijn werk (lees; zelfsturende teams, mijn rol binnen het team, meer verantwoordelijkheden/taken, verandering van manager/coach) bemerkte ik bij mezelf een onzekerheid, verwarring, druk/last waar ik geen handen en voeten aan kon geven.
Wie ben ik? Wat wil ik? Waar liggen mijn kwaliteiten? Wat word er van mij verwacht? Waar liggen mijn grenzen? Wat zegt mijn gevoel/verstand? Ik herkende mezelf niet….
‘Coaching van Jacqueline is wat ik nodig heb om verder te kunnen gaan met mezelf en het team’.
Jacqueline heeft mij op een geweldige manier begeleid.
Ik kon mijn eigen tempo bepalen, niets is goed of fout, ik ben oké jij bent oké…. nooit oordelend.
De manier van vragen stellen en luisteren en terugkoppelen maakte dat ik me veilig voelde en me open durfde te stellen.

Bewustwording hoe doe je dat?
Visualisatie was voor mij de manier van ontdekken. Door me letterlijk neer te zetten in de gezinssituatie van vroeger en in het nu (werkgerelateerd) kwam ik tot de ontdekking hoe ik mezelf bewust/onbewust ontwikkeld had.
Voorop staan, het goed willen doen voor anderen, mezelf groter maken om gezien te worden, kei hard werken.
Ik hoor het Jacqueline nog zeggen:
‘Verstandelijk weet je het allemaal maar wat zegt je gevoel?’
Door mijn gevoel niet toe te laten was er een chaos in mijn hoofd ontstaan. Denken, denken, hoe vaak heb ik niet tegen mezelf gezegd ‘kon ik mijn denker maar uitzetten’.
Ik heb ook zeker in het team bepaalde verwachtingen geschept (bewust/onbewust) wat maakte dat ik het gevoel had dat iedereen iets van me wilde en aan me trok.
Mijn lat ligt vaak te hoog, te perfect willen doen, niet willen falen waardoor ik mezelf verloor in het geheel, met als gevolg dat ik onzekerder werd en twijfelde aan vooral mijn eigen kunnen.
Jacqueline heeft mij geleerd om te luisteren naar mijn onderbuikgevoel. Wat maakt het dat het “schuurt”?
Wat doen woorden/handelingen van anderen met mijn gevoel, hoe heb ik dit geïnterpreteerd en wat waren mijn vervolggedachtes.
Het gevoel van aangevallen worden en projecteren op mezelf. Gedachtes als: ‘zie je wel, ik ben niet belangrijk genoeg.’

Boodschappen negatief opvatten waardoor er een gevoel van falen ontstaat. Ik voel me (inwendig) meteen in de verdediging schieten en was geneigd om het gevoel van kwetsen niet toe te laten.
Jacqueline wist mij altijd weer op een manier te prikkelen waardoor ik weer energie voelde komen. Dit heb ik vooral gemerkt door het maken van de reflectieverslagen (de bewustwording) na iedere bijeenkomst en mijn honger naar meer! Hoe fijn dat ik iedere keer kon vertellen welke kleine successen ik weer behaald had en mijn zelfvertrouwen voelde groeien. Het voelde echt als mijn proces!

Wat heeft dit alles mij opgeleverd?
Zelfvertrouwen is het eerste wat bij mij opkomt. Het hele proces wat ik heb doorlopen heeft me doen beseffen en laten voelen wie ik ben en dat ik mag zijn wie ik ben. Het heeft me inzicht en energie gegeven. Door aan de slag te gaan met mezelf heb ik ruimte voor mezelf kunnen creëren.
Ik weet wie ik ben, hoe ik denk, hoe ik voel, waar ik sta.
Deze bewustwording heeft ervoor gezorgd dat ik kan zien wat ik heb, wat mijn kwaliteiten zijn, wat gemaakt heeft dat ik eerlijk naar mezelf durf te kijken. Ik heb rust weten te creëren in mijn hoofd waardoor ik weer open kan staan voor andere dingen en hier veel energie uit kan halen.

Deze stap was de beste die ik ooit gezet heb. Een ervaring rijker dankzij het geduld en de professionaliteit van Jacqueline. Bedankt! Een aanrader voor ieder mens.

Er staat een spreuk in het kantoor van Jacqueline, mijn oog viel er meteen op. Het is nu mijn levensmotto geworden:
‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’

Sylvia Driessen
Verzorgende IG