‘Weet je; ik maakte me wel zorgen bij aanvang van jouw ondersteuning; zorgen dat ik niet meer mezelf zou kunnen zijn en een ander mens zou worden. Daar zat ook weerstand.
En uiteindelijk ben ik steeds meer mezelf geworden. Ik kan steeds meer vanuit wie ik ben en wat ik vind reageren. Ik ben me bewust geworden van allerlei gedachten en overtuigingen die me daarvan weerhielden. Of emoties die de overhand namen waardoor contact met de ander lastig voor me was. En weet je wat mijn grootste winst is; waar ik voorheen met de vinger naar een ander wees weet ik nu dat ik mijn eigen keuzes te maken heb, los van wat de ander daarvan vind. En hij mág er iets van vinden, prima. Ik kan steeds meer nieuwsgierig zijn en vragen stellen en zonder oordeel luisteren naar de ander.
En wat een rust brengt me dat zeg, dank je wel’.
Zonder oordeel luisteren naar het verhaal van de ander, nieuwsgierig betrokken zijn en in contact met de ander blijven.
Ik zeg: ‘Maak deze persoon de baas van de wereld’.
Mooie mensen.